a

Destinations

Ascensiune pe Kilimanjaro, Uhuru Peak – iulie 2024

Daca vă doriți o excursie de aventură în Africa pentru a urca pe cel mai înalt vârf de pe continent, vă propun sa mă însoțiți anul viitor pe Uhuru Peak, Kilimanjaro, 5895m, dar si într-o frumoasă tură Safari in Parcul Național Tarangire și la craterul Ngorongoro!!!
Perioada:
Vara viitoare, 10 – 21 iulie 2024
Locuri disponibile: 8
Ghid montan atestat de Ministerul Turismului, Mitza Matei, atestat cu nr. 6415. (3 ascensiuni reusite pe Uhuru Peak 5895m, Kilimanjaro)
Tarif: 2850 euro/persoană
( include 2 programe: ascensiunea varfului si safari)
Detalii: office@highmountains.ro
****Daca achitati un avans de 25 % din suma pana la data de 1 decembrie 2023, veti beneficia de un discount de 100 de euro din total!***
Vom urca pe Ruta „Machame” cunoscută şi ca ruta „Whiskey”, care este probabil cel mai frumos traseu de ascensiune al muntelui Kilimanjaro.
Turiştii beneficiază de ghizi specializaţi, de porteri care le vor căra aproape întreg bagajul, echipamentul, proviziile, precum şi de un bucătar si un ajutor de bucatar în timpul expeditiei.
Ascensiunea pe ruta Machame este o experienţă unica, ce oferă turiştilor privelişti de neuitat încă din prima zi. Peisajele sunt spectaculoase, de la luxurianta pădure ecuatorială la apusurile târzii, de la pereţii de stâncă ai craterului Kibo până la gheţarii imenşi vizibili de pe vârf.
Aceasta rută oferă celor care urca un ajutor nepreţuit în procesul de aclimatizare, adică obişnuirea treptată a organismului cu efectele altitudinii.
Respectam astfel principiul „climb high, sleep low”, urcarea la altitudine în timpul zilei şi apoi revenirea la o înălţime mai joasă pentru a favoriza corpul in procesul de aclimatizare.
Din toate aceste motive, ruta Machame este preferată de tot mai mulţi turişti pe Kilimanjaro, oferind atât peisaje excepţionale cât şi condiţii optime de aclimatizare, faţă de alte trasee către vârful acestui munte.
Programul expeditiei: 10 – 21 iulie 2024

Programul expeditiei

Ziua 1-2, 10 -11 iulie:

Intalnirea cu ghidul vostru montan pe aeroportul International Henri Coanda pe 10 iulie si apoi îmbarcarea cu destinaţia Kilimanjaro Airport.
Odată ajunşi în Aeroportul din Kilimanjaro, in data de 11 iulie dimineata vom fi întâmpinaţi de partenerii noştri locali, împreună cu care vom face transferul până în oraşul Moshi (45 de minute), la poalele muntelui Kilimanjaro.
In aceasta zi, vom putea sa facem unele mici cumparaturi si sa ne punem la punct echipamentul de ascensiune si ne vom plimba prin oras, pentru a lua contact cu cultura locala!
Pe seara are loc intalnirea cu ghizii nostri tanzanieni pentru a ne pune la punct cu partea tehnica si logistica a expeditiei noastre!
Cazare la hotel in Moshi.

[/vc_column_text]

Ziua 3, 12 iulie:

Poarta Machame – Tabăra Machame (3000 m)
Mic dejun dimineata devreme.
Ne vom intalni cu ghizii locali impreuna cu care se stabilesc detalii despre ascensiune, tipul de alimente preferate, echipament, alte aspecte legate de specificul ascensiunii.
Vom efectua impreuna transferul de la hotel la poarta de intrare în Parcul Naţional Kilimanjaro si ne vom cunoaste întreaga echipă care ne va insoti în ascensiune: asistentul ghidului, bucătar şi porteri.
Traseul efectiv durează între 4 si 6 ore până în Tabăra Machame (3000 m) şi se desfăşoară prin luxurianta pădure ecuatorială, habitat natural pentru numeroase specii de maimuţe, păsări exotice şi flori superbe.
Pe drum vom face o pauză pentru prânz, acesta fiind de tipul lunch-box.
Cina calda în tabără.
Cazare la cort în Tabăra Machame (3000 m).
Durata: 4 – 6h
Distanta: 10, 8 km lungimea traseului
Dificultate: usor-mediu

Ziua 4, 13 iulie:

Tabăra Machame (3000 m) – Tabăra Shira (3845 m)
Ziua începe cu admirarea vârfului Uhuru la orizont.
După micul dejun, vom demara traseul efectiv către Tabăra Shira la circa 3845m.
Vom traversa o imensa padure ecuatoriala, vom vedea plante gigantice şi ciudate, iar relieful vulcanic începe sa isi faca simtita prezenta!
Traseul de astăzi durează 4-5 ore, cu suficient timp pentru relaxare. In a doua jumătate a zilei veţi putea face şi o scurta plimbare pentru aclimatizare. Vom putea admira muntele Meru in departare, si luminile orasului Arusha.
Cazare la corturi în Tabăra Shira (3800 m).
Durata: 5h.
Distanta: 5,4km
Dificultate: usor-mediu.

 

Ziua 5, 14 iulie:

Tabăra Shira (3845 m) – Turnul de Lavă (4600 m) – Tabăra Barranco (3900 m).
După ce servim micul dejun pregatit de echipa nostra, vom urca impreuna intr-o zona uimitoare a unui deşert alpin, cu plante extraordinare.
Vom ajunge in asa numita zona Lava Tower/Turnul de Lavă (4600 m), un turn uriaş în peisajul deja arid al vulcanului Kilimanjaro. În acest loc uimitor, cu privelisti spectaculoase, vom servi prânzul şi vom petrece momente relaxante.
Ne vom hidrata bine ca sa dam sansa astfel corpului nostru sa se aclimatizeze mai bine.
După prânz începe coborârea prin pădurea de arbori uriaşi Dendrosenecio, către Tabăra Barranco (3900m).
Aici se va servi cina calda, pregatita de ghizii nostri.
Durata traseu: 6-8h.
Lungime: 10, 8km
Dificultate: medie
Cazare la cort în Tabăra Barranco
(3900 m).

Ziua 6, 15 iulie:

Tabăra Barranco (3900 m) – Tabăra Karanga (3963m)

Ne trezim si servim micul dejun. Apoi vom pleca insotiti de ghizii nostri catre marele perete Barranco, intr-o ascensiune pe stanci, destul de lejera si fara dificultati tehnice, dar totusi lunga si care ne va pune la incercare.
Vom trece pe langa ghetarii Heim & Kersten si ne indreptam spre valea Karanga. Vom urca destul de abrupt catre tabara noastra de la 3963m altitudine.
Daca ne mai simtim in stare vom urca cateva sute de metri mai sus de tabara, la cota 4200 intr-o usoara tura de aclimatizare, apoi vom reveni la Karanga Camp, acolo unde vom dormi la cort.
Daca ne simtim un pic obositi, ne relaxam in camp-ul nostru si apoi vom servi cina.
Durata: 5h
Distanta: 5,5 km
Dificultate: medie, traseu abrupt
Cazare la cort in Tabara Karanga.

Ziua 7, 16 iulie:

Karanga camp (3963m) – Barafu Camp (4640m).
Vom incepe ziua cu micul dejun iar mai apoi vom lua drumul muntelui, urcand printr-un deşert alpin arid, in care vom simti usor usor efectele urcarii la altitudine mai mare.
Ne vom instala in tabara noastra si ne vom relaxa, urmand sa ne pregatim pentru noaptea ce urmeaza, in care vom urca catre Uhuru Peak, cel mai inalt varf din Africa!
Vom admira de la camp-ul nostru peisajul foarte spectaculos cu gheţari uriaşi, precum şi vârful secundar Mawenzi.
Durata: 3-4 h.
Distanta: 3km
Dificultate: mediu
Odihna din această seară este foarte importantă, deoarece urmează ziua în care veţi urca pe vârf.
Cazare la cort în Tabăra Barafu (4600 m).

Ziua 8, 17 iulie: Ziua Vârfului!!!

Tabăra Barafu (4600 m) – Vârful Uhuru (5895 m) – Tabara Millenium (3790m) sau chiar Tabăra Mweka (3100 m),

functie de cat de obositi vom fi!
Vom porni catre varf dupa un mic dejun frugal luat la miezul noptii si vom incepe sa urcam pantele catre Uhuru Peak, acoperişul Africii.
Vom admira rasaritul soarelui african de pe marginea craterului Stella Point la cota 5700 m, unde vom ajunge dupa circa 6-7h de urcus sustinut dar lent si lejer tehnic.
Vom vedea imediat in spatele nostru uriasul varf Uhuru, iar mai în spate profilul uriaşului Kibo, un crater cu gheţari uimitori.
Dupa ce vom mai urca cam o oră până pe vârful Uhuru (5895 m), cel mai înalt punct al muntelui Kilimanjaro şi al Africii, ne vom bucura de succesul nostru, vom imortaliza momentul pe pelicula si ne vom indrepta catre Tabăra Barafu, unde vom servi prânzul.
Continuam coborârea către Tabăra Millenium (3790 m), acolo unde vom servi cina.
Va fi o zi lunga si grea, insa efortul nostru va fi rasplatit! De la Tabăra Barafu către vârful Uhuru vom face între 6 şi 8 ore.
Per total, inclusiv coborârea către Tabăra Barafu şi apoi către Millenium camp vom avea de parcurs cam 13, 4 km in circa 12 pana la 15 ore.
Cazare la cort în Tabăra Millenium
(3790 m).

Ziua 9, 18 iulie:

Millenium Camp (3790m) – Mweka Gate ( 1630m) – Moshi.

Va fi o zi mai lejera in care vom cobori in circa 6 ore, pe un parcurs de circa 12 km prin inima padurii ecuatoriale – pana la circa 1630m altitudine la Mweka Gate!
Apoi, ne vom deplasa in orasul Moshi cu ajutorul unor jeep-uri si vom ajunge la hotelul nostru, unde dusul va fi binevenit, alaturi de un pat confortabil!
***In aceasta seara la hotelul nostru, va avea loc o mica petrecere in cadrul careia ne vom ingriji sa acordam ghizilor si porterilor africani tips-urile in semn de apreciere a eforturilor depuse de membrii echipei pentru succesul ascensiunii nostre!
Tot in aceasta seara vom primi certificatele de ascensiune care dovedesc ascensiunea varfului Uhuru, cel mai înalt punct al Africii!
Cazare la hotel in Moshi.

Ziua 10, 19 iulie:

Urmatoarele 2 zile vor fi dedicate pentru Safari si animale salbatice impresionante, admirate in habitatul lor natural!

Ne vom indrepta spre zona Parcului National Tarangire din Tanzania.
Acest imens Parc Național se afla in regiunea Manyara din Tanzania.
Numele parcului provine din râul Tarangire care traversează parcul national respectiv si reprezinta sursa principală de apă dulce pentru animalele sălbatice din ecosistemul Tarangire în timpul sezonului uscat anual, asa ca vom avea sansa sa vedem cateva din animalele salbatice ale Africii ecuatoriale!
****Parcul Tarangire este faimos in lumea intreaga din cauza numarului mare de elefanti si a baobabilor, arbori africani care cresc aici. Putem vedea zebre, girafe, impala, lei, leoparzi si caini salbatici africani, alaturi de alte animale care traiesc in aceasta zona faimoasa a Africii!
Cazare in corturi in Tabara Mto Wa Mbu.

Ziua 11, 20 iulie:

Servim micul dejun si ne pregatim sa luam din nou calea savanelor Africii!
Este ziua in care vom merge spre granita cu Kenya la safari spre craterul NgoroNgoro, una dintre minunile continentului african! In acest Parc National se afla un crater urias din timpuri imemoriale!
****Ngorongoro este un crater uriaș format prin prăbușirea pereților unui vulcan care este situat în partea de sud a parcului Serengeti din Tanzania.
Fundul craterului se află la altitudinea de 2.380 m iar pereții marginali ai vulcanului se înalță cu încă 400 – 600 m, astfel altitudinea vulcanului atinge 3000 m. Diametrul craterului oscilează între 17 și 21 de km, având o suprafață de 26.400 ha.
Ne vom plimba in zona craterului si vom admira frumusetile acestui Parc National din Tanzania!
Dupa cateva ore de safari ne vom intoarce la hotelul nostru din Moshi, acolo unde vom servi cina si vom pregati bagajele pentru ziua plecarii spre Romania.
Cazare la hotel in Moshi.

Ziua 12, 21 iulie:

Urmeaza zborul spre Romania! Acesta va fi dupa amiaza. Plecăm din Tanzania în 21 iulie și ajungem în tara în 22iulie dimineața.

Ne luam la revedere de la caldura Africii și ne întoarcem acasă cu amintiri frumoase!
****Zborul va fi efectuat cu cursa Qatar Airwawes, dar bineinteles puteti alege si alte companii aeriene, functie de bugetul vostru cu conditia sa ajungeti maxim in 11 iulie pe seara in Moshi.

Cat costa expeditia si ce include?

Tarif:

2850 euro/persoană
( include ambele programe: ascensiunea varfului si 2 zile la safari in Craterul NgoroNgoro si Tarangire National Park)
****Daca achitati un avans de 25 % din suma pana la data de 1 decembrie a.c. veti beneficia de un discount de 100 de euro din total!
Tariful expeditiei pe Kilimanjaro, ascensiune dar FARA safari este:
2350 euro/ persoana.

Servicii incluse:

• Transfer aeroport – hotel – aeroport şi transferuri locale cu microbuz cu aer conditionat si jeep la Safari
• ⅔ nopţi cazare cu mic dejun la hotel in Moshi
• toate nopţile de cazare pe munte în cort dublu, dotat cu saltele
• Pensiune completă pe munte (toate mesele inclusiv apa de baut, precum si apa calda pentru spalat)
• Ghizi montani locali ( un ghid montan tanzanian cu experienta la 2-3 turisti), vorbitori de limba engleză; asistent de ghid, porteri, bucătar si ajutor de bucatar
• Taxe de acces şi salvare în Parcul Naţional Kilimanjaro
– taxe guvernamentale
– pulsoxymetru pentru testarea gradului de aclimatizare
• grupul va fi însoţit de ghid montan roman cu experienta in munti inalti: Alpi, Anzi, Caucaz si Himalaya.
– porteri de altitudine care ne vor duce bagajele mari de expeditie in limita a 15 kg de persoana!
****Ghidul montan roman Mitza Matei are la activ 3 ascensiuni reusite pe Kilimanjaro, Uhuru Peak in decembrie 2021, decembrie 2022 si iulie 2023!

Tariful nu include:

• bilet de avion: cca 900 euro in septembrie 2023 cu Qatar Airwawes
• Mesele nespecificate la servicii incluse
• Echipament personal, sac de dormit, rucsac etc.
• Asigurarea medicala
• Bacşişuri pentru echipa de suport de pe muntele Kilimanjaro: ghizi, porteri, bucatari:
*250 USD de persoana.

Atentie!

**** Pentru cei care doresc sa ia parte la tura de Safari, valoarea bacsisului este precizata mai jos si se calculeaza separat fata de expeditia montana!

Pentru safari, pachetul include!

– transport cu jeep 4×4 Toyota Land Cruiser cu posibilitatea de a vedea animalele salbatice din safari prin turela amenajata
– taxele de Parc National incluse
– taxe guvernamentale
– cazare in corturi mari de 3 persoane ( vor sta cate 2 turisti in cort ) in tabere organizate, dotate cu saltelute, scaune si mese
– toate mesele incluse
– ghid specializat de Safari, vorbitor de limba engleza – dotat cu binoclu pentru observarea animalelor salbatice
– apa minerala pe tot parcursul turei de Safari

Pentru Safari pachetul nu include!

– bauturi alcoolice si sucuri, altele decat cele precizate
– bacsis pentru ghidul de safari si bucatar
– in acest caz, la Safari, bacsisul pentru ghizi si bucatarul nostru va fi de:
50 de dolari de persoana

Detalii despre cum te echipezi pentru Kilimanjaro

Echipament personal necesar:

– pelerina de ploaie
– bocanci usori de trekking
– bocanci de altitudine pentru Ziua Vârfului
– pantaloni de trekking rezistenti la vant si frig, dar si geaca Gore-Tex
– geaca de puf
– parazapezi recomandate
– echipament personal: tricouri, bluza de corp, indispensabili merinos etc.
– rucsac mare 60- 80 lt.( recomandat duffel bag) si husa impermeabila pentru echipament care va fi transportat de porter
– rucsac personal mediu 30-40lt. cu husa impermeabila
– manusi usoare polartec
– manusi groase pentru altitudine ( in noaptea când urcăm la vârf putem avea și -10 grade real feel)
– caciula si/ sau cagula
– sapca cu cozoroc
– ochelari de soare polarizati
– crema de protectie solara FPS 50 si strugurel FPS 30
– termos 0,75-1 lt.
– trusa personala tacamuri, optional dar recomandabil
– sac de dormit cu temperatura de confort de cca -15Cº
– saltea poliuretan, sau autogonflabila tip Thermarest recomandabil
– lanterna frontala cu baterii de rezervă
– batiste hartie
– servetele umede
– bete telescopice trekking

Cine organizeaza expeditia?

Eveniment organizat de:

Societatea HIGH MOUNTAINS EXPEDITII MONTANE SRL, cu sediul în Brasov, înregistrată în Registrul Comerțului sub nr. J08/4/2022, CUI–45424499, cont bancar RO18BTRLRONCRT0CF4143901, Banca Transilvania Brasov.
***Atentie!
• Acte necesare pentru participarea la expeditie: pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in Romania
• recomandat dovada vaccin febra galbena (carnet galben).
Pentru informatii despre costurile ascensiunii, ghidaj, echipament, zboruri si pentru inscrieri in cadrul expeditiei noastre va rugam sa ne scrieti la adresa:
office@highmountains.ro
Sau la numarul de WhatsApp):
+40741 576 088  – Mitza Matei, ghid montan
[/vc_column]

Post a Comment

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on
× Contacteaza-ne